Sisko arvostaa vakaata työtä

Sisko tykkää asiakasneuvojan työstään idekolla.

Sisko oli täyttämässä pian 60 vuotta, kun Idekolta soitettiin, pääsisikö hän töihin. Takana oli puolitoista vuotta työttömyyttä ja hän oli jo varautunut siihen, ettei enää pääsisi työelämään. Siksi työpaikan saaminen tuntui erityisen hienolta.

Pitkän uran asiakaspalvelutöissä tehnyt Sisko, 62, tylsistyi kotona työttömänä, sillä hänellä oli omasta mielestään vielä paljon annettavaa työelämälle. Hän oli terve ja energinen, ja kaipasi työpaikan tuomia sosiaalisia suhteita. Toisaalta hän oli aiemmassa työpaikassaan väsynyt koviin paineisiin ja vaatimuksiin ja irtisanonut itsensä. Hän ei enää halunnut uhrata omaa elämäänsä yhdellekään yritykselle.


Idekolla ei tarvitse stressata.

Idekolla parasta on se, että työ on säännöllistä ja vakaata. Viikonloput voi viettää lastenlasten kanssa ja viikollakin jää mukavasti omaa aikaa. Aamut Sisko ottaa rauhallisesti ja reippailee sitten viiden kilometrin työmatkan kävellen. Mukavassa työporukassa on monen ikäisiä ja eri taustoista tulevia ihmisiä ja esimies on aina lähellä, jos häntä tarvitaan.
– Minulla ei ole koko työurani aikana ollut yhtä välitöntä suhdetta esimiehiini. Tuntuu hyvältä, että voi tarvittaessa pyytää apua. Myös työkaverit auttavat aina, jos tulee vaikka vähän vaikeampi puhelu. Meillä on myös pitkät tauot, joiden aikana ehtii rentoutua kunnolla. Tässä työssä ei
tarvitse tuntea stressiä.


Hieno tunne oppia uutta


Uuden työn aloittaminen toki jännitti Siskoa pitkän työttömyysjakson jälkeen. Hän ei ollut koskaan tehnyt töitä puhelimella ja ensimmäinen puhelu ventovieraalle ihmiselle tuntui pelottavalta.
Idekon antama hyvä perehdytys tuntui kuitenkin hyvältä tavalta oppia.
– Ensimmäiset pari päivää sain kuunnella muiden puheluita ja muokata siinä samalla omaa
spiikkiä. Aika nopeasti työstä tuli luontevaa ja aloin oppia tunnistamaan miten kullekin asiakkaalle kannattaa jutella. Yleensä ihmiset juttelevat mielellään keittiöstään, mutta jos kuulen, ettei ihmistä kiinnosta keittiön remontointi alkuunkaan, en kuluta hänen aikaansa turhaan. Seuraava
puhelu voikin jo olla sellainen, että molemmille jää hyvä mieli ja tapaaminen saadaan sovittua.
Sovituista kaupoista rapsahtaa bonus myös käynnin sopineelle työntekijälle. Se, kun asiakas on iloinen siitä, että hän soitti, ja haluaa sopia tapaamisen myyjän kanssa, on Siskosta aivan paras tunne.
– Tykkään tästä työstä sen verran paljon, että aion jatkaa tässä eläkeikään asti.

Sisko on ollut Idekolla 2,5 vuotta asiakashankkijana. Taukojen aikana kokoontuva ristikkoporukka on ollut kasassa suunnilleen saman ajan.

YOU MAY ALSO LIKE