Keittiön värimaailmat osa 2: Usva

Usva yhdistelmä saa innostuksensa aamun nousun lämpimistä sävyistä. Vaaleaa pehmeyttä ja värikästä valoa

Elisa Räihä
Usva

Ovi

Idekon keittiömalliston suunnittelija kuvaa osuvasti usvaisen keittiön värimaailmaa, joka rakentuu hyvin pitkälti upean sävyisten tammiovien ympärille. Ovimateriaalina tammi-kuosinen laminaattiovi on paitsi lämmin ja kotoisa, myös hyvin aikaa kestävä: sen ympärille keittiön ilmettä on helppo muuttaa piensisustuksella. Kuosina tammi on myös hyvin kiitollinen, sillä keittiön touhuissa syntyvät sormenjäljet eivät pistä heti silmään, ja keittiön yleisilme pysyy siistinä myös siivouspäivien välissä.

Taso ja välitila

Usva-yhdistelmässä tammioveen on yhdistetty kolmen eri sävyn harmaata välitilassa ja tasossa. Harmaa tukee hyvin tammiovea, ja antaa keittiöön ryhdikkyyttä. Harmaan sävyä vaihtamalla keittiön ilmettä saa korostettua joko pehmeään tai ryhdikkään linjakkaaseen suuntaan. Ajatuksena on kuitenkin, että taso ja välitila ovat samaa kuosia: sillä elävyyttä keittiöön tulee hyvin jo ovien ja yhden välitilakuosin kautta.

Vetimet

Usvaisen keittiön vetimissä on hyvin pelkistetyn linjakas muoto, eikä niillä ole lähdetty leikittelemään. Mallistoon on merkattu kuuluvaksi kaksi matta nikkeli-vedintä, vaihtoehtoina suora tai kaarevampi malli, joiden kautta keittiöön saa tuotua pehmeyttä tai linjakkuutta. Pelkistetyt vetimet eivät ole suinkaan tylsä vaihtoehto tämän malliston keittiöön, sillä elävyyttä on hyvin riittävästi ovissa, tasossa ja välitilassa, ja vetimet ikäänkuin kokoavat nämä yhdeksi kokonaisuudeksi. Lisäksi pelkistetyt vetimet ovat todella helppo pitää puhtaana, ja niihin on helppo tarttua pieni- ja isokätisen kokkailijan.

Ajattomuus

Usva-yhdistelmä sopii ajattomuudellaan ja pehmeydellään hyvin eri-ikäisiin taloihin ja keittiöihin. Sopisiko tämä värimaailma myös sinun keittiöösi? Klikkaa tästä, jos haluat tutustua usva-mallistoon tarkemmin, ja tästä jos haluat ottaa meihin yhteyttä keittiöunelmiisi liittyen.

YOU MAY ALSO LIKE