Ideoita keittiö­suunnitteluun: sisälaatikot

Mitkä sisälaatikot?

Saatoit otsikkoa lukiessasi ihmetellä käsitettä sisälaatikot. Ne tulivat vastikään kiintokalustemarkkinoille, ja ovat nykypäivänä hyvin luonteva osa kodin kiintokalustusta. Sisälaatikot ovat siis etulevyjen, ovien tai liukuovien taakse asennettavia laatikoita. Sisälaatikoita on pääsääntöisesti kahden kokoisia: korkeita ja matalia. Lisäksi ne sisältävät aina oman kiinteän etulevyn joko sileällä pinnalla tai integroidulla vetimellä.

Sisälaatikko etulevyn takana täyttämässä laatikon tyhjää tilaa

Sisälaatikoiden käyttötarkoitukset

Sisälaatikoille on hyvin monta käyttötarkoitusta kodin lähes jokaisessa tilassa. Etulevyjen taakse asennettavia sisälaatikoita käytetään yleisimmin keittiöissä aterinlaatikkona, kokkausvälineiden tai mausteiden säilytykseen.

Sisälaatikoita voi asentaa myös oven (kalusteoven tai liukuoven) taakse, alakaappiin tai korkeaan komeroon. Keittiön alakaappiin asennettavilla sisälaatikoilla saa järjestettyä keittiön toimintoja, kuten alapuolella olevassa esimerkissä on järjestetty leivontakaappi yhden oven taakse. Komeroon asennettavilla sisälaatikoilla saa järjestettyä vaatteet vaatekappaleittain tai vaikka harrastusvälineet osastoittain.

Sisälaatikot korkeassa komerossa, integroitu vedin
Keittiön alakaappiin sisälaatikoilla tehtiin leivontakaappi, sileä etulevy

Sisälaatikoiden edut

Miksi sitten valita sisälaatikoita tavallisten hyllyjen sijaan tai laatikoiden lisäksi? Näiden avulla keittiön tai kodin muun tilan ulkonäköä saadaan selkeytettyä. Esimerkin leivontakaappi näyttää ulospäin huomattavasti selkeämmältä, kun laatikot peittää yksi ovi verrattuna, että jokaisessa laatikossa olisi oma ulospäin näkyvä etulevy.

Sisälaatikot tuovat myös huomattavasti käytännöllisyyttä. Koko kaappisyvyys saadaan hyödynnettyä ja koko tila vedettyä kerralla esille, mistä on huomattavasti etua esimerkiksi vaatekaapin sisältöä ajatellessa. Toisekseen vähän käytettyjä keittiötavaroita saadaan järjestettyä laatikon päälle jäävään tilaan, ja ne saa otettua esille vain silloin, kun ne tarvitaan.

Sisälaatikoilla voidaan tuoda myös lisää järjestelmällisyyttä: paidoille on oma laatikko vaatekaapissa, tai puikoille ja langoille omat laatikot harrastekaapissa.

Sisälaatikoille on siis hyvin monta käyttötarkoitusta ja paikkaa, johon ne voidaan asentaa. Bongailepa sisälaatikoita galleriastamme tai ota yhteyttä, mikäli niillä voisi järjestää myös teidän keittiötä tai muuta tilaa.

Sisälaatikot liukuoven takana
YOU MAY ALSO LIKE