VARAA ILMAINEN SUUNNITTELUAIKA

Ideoita keittiösuunnitteluun: keittiön välitilat

Keittiötä suunnitellessa, kokonaan uutta tai pintapuolista uudistusta, välitilat aiheuttavat usein päänvaivaa. Ovimateriaalin, värin ja mahdollisen kuosin valinta on usein helppo tehdä omien mieltymysten mukaan, ja tasomateriaali on helppo usein valita ovien kanssa sopivaksi markkinoilla olevista vaihtoehdoista. Sen sijaan välitilan kohdalla on hyvä miettiä esimerkiksi alla olevia kysymyksiä:

Minkälaisella käytöllä keittiö on, tarvitseeko esimerkiksi lieden tausta olla runsasta kulutusta kestävää?

Keittiössä, joka toimii lähinnä ruokailupaikkana, ja liettä käytetään harvoin, välitila voi olla esimerkiksi maalattu kulutusta kestävällä maalilla. Sen sijaan keittiössä, jossa kokataan usein ja monenlaista ruokaa, toistuva pyyhkiminen kuluttaa välitilaa aivan eri tavalla, ja sen tulee kestää kulutusta huomattavasti paremmin, ja tällöin välitila on hyvä päällystää esimerkiksi välitilalaminaatilla.

Minkälaisen yleisilmeen keittiöön haluaa?

Välitila voi toimia hyvin katseen kiinnittäjänä tai sulautua keittiön värimaailmaan: valokuvaprintti lasin takana tai koristelaatta tuo aivan erilaisen ilmeen keittiöön kuin ovien värisävyllä maalattu välitila. Tason kanssa samaa materiaalia oleva välitila taas tekee ylä- ja alakaappien välistä yhtenäisen ja seesteisen. Markkinoilla on hyvin paljon valinnanvaraa, jos välitilasta haluaa katseen kiinnittäjän. Sen sijaan, mikäli tasosta ja välitilasta haluaa yhtenäisen kokonaisuuden, valinnanvaraa on vähemmän, ja tällöin laminaattipintainen taso ja välitila toimii loistavasti.

Kuinka paljon keittiötä siivotaan?

Tämä ei ole ensimmäisenä usein mielessä, mutta tärkeä näkökulma arjen sujuvuuden ja keittiön ylläpidon kannalta. Laatta välitilassa on hieman työläämpi puhdistaa saumojen vuoksi kuin esimerkiksi välitilalaminaatti.  Pastakastikkeen tomaattiroiskeet on puhdistettava maalatusta välitilasta heti. kun taas välitilalaminaatista sen lähtee vielä päivien jälkeen pois pyyhkimällä.

Välitilat Idekon toteuttamissa uudistuksissa

Toteuttamissamme uudistuksissa välitilaan asennetaan poikkeuksetta aina välitilalaminaatti. Miksi näin?

Helppo ja nopea asentaa: Ei vaadi alla olevan välitilan purkua ja laminaatti voidaan työstää tehtaalla täysin mittavalmiiksi kohteeseen

Helppo puhdistaa: Kestävää materiaalia, eikä likaa imeviä saumoja

Yhtenäisyys tason kanssa: Välitila- ja tasokuoseja on saatavilla täysin samaa materiaalia ja kuosia

Remonttikohteissa ei asbestitöitä: Koska vanha välitilalaatoitus voi jäädä hyvin välitilalaminaatin alle, mikäli se on vain ehjä ja hyvin kiinni, asbestikartoitusta tai -purkua ei tarvitse saneerauskohteeseen tehdä. Tämä nopeuttaa myös huomattavasti asennuksen sujumista.

 

Miltä teidän keittiönne näyttää? Entä voisiko sen ilmettä piristää pelkän välitilan uusimisella? Ota yhteyttä klikkaamalla , niin katsotaan tilannetta yhdessä!

YOU MAY ALSO LIKE